Termeni si Conditii

Generalitati

In momentul in care o sa va decideti sa achizitionati oricare dintre produsele sau serviciile oferite de NewAge MEDIA, prezentul acord doreste sa va faca cunoscuta politica noastra generala de gestionare a relatiei contractuale cu clientii, spre deplina intelegere de catre acestia a regulilor care trebuie respectate pentru desfasurarea in cele mai bune conditii a colaborarii noastre.

Sectiunile prezentului acord

Prezentul acord se intinde asupra utilizarii de catre dvs. a urmatoarelor servicii si produse oferite de NewAge MEDIA:
• servicii de webhosting (gazduire)
• servicii de FTP (file transfer protocol)
• servicii de e-mail

De asemenea, prezentul acord are in vedere impunerea unor reguli care sa impiedice blocarea serverelor NewAge MEDIA, incercarile de patrundere in sistemul reprezentat de serverele noastre, precum si orice alta activitate de natura a aduce atingere normelor legale in vigoare.

Serviciul de File Transfer Protocol (FTP)

Furnizarea catre terti a unor servicii similare accesului FTP oferit de NewAge MEDIA nu se poate realiza decat cu acordul expres si prealabil al NewAge MEDIA.

Servicul de e-mail

Este interzisa folosirea de catre un client a resurselor oferite de NewAge MEDIA pentru realizarea de comunicari comerciale nesolicitate (SPAM), asa cum sunt ele definite in legislatia romana in vigoare. Orice plangere de acest fel, indreptata impotriva unui client al NewAge MEDIA sau NetSonic poate avea drept consecinta suspendarea serviciului oferit acestuia, si chiar intreruperea serviciului in cazul in care plangerea se dovedeste a fi intemeiata;
De asemenea, nici un client al NewAge MEDIA nu poate furniza servicii de e-mail catre terti fara acordul expres si prealabil al eAllaince Solutions SA;
Folosirea serviciilor oferite de NewAge MEDIA pentru transferul unor informatii de natura a aduce atingere legislatiei romane in vigoare poate avea drept consecinta intreruperea furnizarii serviciilor respective;

Garantii privind buna functionare a serviciilor NewAge MEDIA

Indiferent de efortul constant de securizare a sistemului, depus de membrii echipei noastre, noi consideram inacceptabile actiunile acelor clienti care incearca, indiferent daca au succes sau nu, sa patrunda in sistemul reprezentat de servere. Orice astfel de incercare se va finaliza cu rezilierea unilaterala a contractului incheiat cu acel client, fara ai restituii sumele platite in avans si cu posibilitatea actionarii acestuia in justitie pentru recuperarea eventualelor daune produse in buna functionare a serverelor noastre.

Ca regula generala, nu se accepta programele care ruleaza in fundal decat ca sarcini cron si nu la un interval mai mic de 15 minute. Se permite folosirea unor astfel de programe, insa se va percepe o taxa asupra resurselor de sistem utilizate si pe baza administrarii operationale daca acestea sunt depasite fata de oferta pachetului de web hosting.. (Privat JVM, Java Servlets etc.)

Expunerea motivelor

In ideea mentinerii unui standard tehnic si moral ridicat al produselor si serviciilor furnizate de catre noi, consideram utila impunerea unor reguli de conduita a caror respectare o consideram vitala. Acceptarea acestor reguli de utilizare a produselor si serviciilor oferite de noi este una dintre conditiile pe care le impune colaborarea dvs. cu NewAge MEDIA.

De asemenea, se poate intampla ca unele dintre serviciile sau produsele oferite de noi sa fie supuse unui regim de utilizare diferit de cel general. In aceasta situatie, veti fi informat asupra acestor conditii printr-un acord special, la care se face trimitere intr-una dintre etapele premergatoare folosirii / achizitionarii serviciului sau produsului respectiv.

Chiar daca legislatia Romaniei nu este extrem de completa in a cuprinde toate aspectele mereu in schimbare ale spatiului WWW, trebuie sa stiti ca baza acestui acord propus dvs. se afla in actele normative deja existente :
• Legea comertului electronic nr. 365/2002;
• Legea privind clauzele abuzive incheiate intre comercianti si consumatori, nr. 193/2000;
• Legea pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, nr. 677/2001, precum si in unele reguli cu valoare de principiu existente in dreptul romanesc.

Servicii de webhosting (gazduire)

Prin contractul incheiat cu dvs., NewAge MEDIA va furniza prin intermediul lui NetSonic (www.netsonic.ro) spatiu web pentru gazduirea siteului dvs., precum si anumite facilitati pentru gestionarea cat mai eficienta a acestuia. Va sfatuim sa analizati cu atentie facilitatile pachetelor de gazduire propuse de noi, pentru ca scopul principal este acela de a personaliza cat mai bine serviciile oferite catre clientii nostrii, si nu de a incheia cu acestia contracte standard, cu "clauze impuse". In acelasi timp, ar trebui sa stiti ca mentinerea colaborarii dvs. cu NewAge MEDIA se poate realiza doar in masura in care veti respecta anumite reguli referitoare la serviciul nostru de webhosting:
• folosirea spatiului oferit de noi pentru a stoca, transfera sau promova activitati, servicii sau produse de natura a aduce atingere legislatiei romane in vigoare sau normelor de conduita morala, va avea drept urmare rezilierea contului de gazduire a siteului dvs., fara preaviz si fara indeplinirea altor formalitati. Nu puteti deci folosi spatiul oferit de noi pentru a stoca, transfera sau promova materiale pornografice, materiale publicate cu incalcarea dreptului de autor, materiale publicate cu incalcarea drepturilor fundamentale ale omului (materiale rasiste, antisemite, xenofobe, discriminatorii sexual, etc), s. a. m. d.;
• folosirea spatiului oferit de noi pentru a opera programe de tip "Internet Chat Relay" (IRC) nu se poate realiza fara obtinerea acordului expres si prealabil al NewAge MEDIA.
• "panoul de control virtual" (virtual control panel) al spatiului oferit de noi este un produs al NewAge MEDIA. Folosirea acestuia in orice alt scop decat acela pentru care a fost creat va avea drept urmare rezilierea contractului incheiat cu dvs.
• realizarea de copii de siguranta (backup) ale materialului incarcat de client in spatiul furnizat nu reprezinta o obligatie a NewAge MEDIA. Acest lucru inseamna ca noi vom realiza astfel de copii, insa nu la o frecventa care sa permita recuperarea, in orice moment, a oricarui tip de date incarcate de client pe serverul NewAge MEDIA, si pierdute apoi datorita actiunilor respectivului client.

CONCLUZII

Acest acord nu are scopul de a se transforma intr-un mijloc de limitare a drepturilor clientilor nostri, si nici de a crea obligatii imposibil de respectat de acestia. Mai mult, prezentul acord nu trebuie vazut ca un contract standard, care sa va informeze cu litere minuscule despre obligatiile pe care le aveti fata de noi sau despre drepturile conditionate pe care vi le ofera contractele noastre.

Credem ca prin parcurgerea acestui text cu valoare de acord ati putut intelege cat mai bine lucrurile pe care le consideram de neacceptat in relatia cu clientii nostri, in conditiile in care nici noi, nici dvs., nu dorim ca aceasta colaborare sa poata afecta in vreun fel imaginea afacerilor pe care le construim si desfasuram, impreuna sau separat.

Pentru intelegerea completa a politicii noastre de protejare a clientului NewAge MEDIA, acest acord se completeaza cu:
• termenii acordului de confidentialitate propus de NewAge MEDIA clientilor si utilizatorilor serviciilor sale;
• documentul "Definitii de termeni", important pentru intelegerea ansamblului ofertei de produse si servicii ale NewAge MEDIA.